Dani

s. 26.07.2000

Dani on ollut ensimmäinen oma koirani ja saapui perheeseemme vähän ennen kuin täytin 15 vuotta. Tämä herrasmies on oma pikku nallekarhuni. Dani on aina ollut muuten todella terve koira, mutta polven sivusiteen vaurioituminen ja sitä seurannut tulehdus ja nivelrikko ovat jo pidempään rajoittaneet harrastusmahdollisuuksia ja poitsu onkin siirtynyt viettämään "eläkepäiviä". Dani on luonteeltaan nöyrä, ystävällinen ja toiminnanhaluinen energiapakkaus. Dani on erittäin miellyttämisenhaluinen ja silloinkin, kun ei jotain osaa tai ei ymmärrä mitä haluan sen tekevän, yrittää kaikkensa tehdäkseen oikein. Danin mielipuuhaa ovat kuitenkin omistajan kyljessä makaaminen ja pallojen metsästys sekä "ruoan laittaminen" yhdessä perheensä kanssa. Dani on koira, joka ottaa kaikki ihmiset avoimen iloisesti vastaan, mutta päästää ihmiset kiinni syvimpään olemukseensa vasta pidemmän ajan kuluttua. Jos onnistuu Danin luottamuksen voittamaan, voi päästä sisälle maailman kultaisimman koiran maailmaan. Välillä tuntuu, ettei Danin inhimillisyydellä ja ymmärryskyvyllä ole rajoja. Se tietää aina miltä minusta tuntuu ja osaa tehdä juuri oikeat asiat lohduttaakseen tai iloitakseen kanssamme.

Danin kanssa on ollut helppo kulkea ja olla, sen kanssa ei tarvitse miettiä sen kummempia vaan asiat sujuvat kuin itsestään. Se nauttii kaikesta tekemisestä tai pelkästä mukana olosta.

Kiltteydestään huolimatta Dani on ollut melko dominoiva ja nuorena oli vitsa väännettävä, ettei lähtenyt kiipimään laumassa ylöspäin. Onneksi Cavalierimme Tessu ei koskaan ollut mikään nössö ja näytti herralle paikkansa. Sen sijaan Dani ei ole koskaan luovuttanut asemaansa laumamme jatkoksi tulleelle Vanillalle. Tämän takia meillä onkin aina ollut helppoa koirien laumajärjestyksen kanssa eikä meidän ihmisten ole tarvinnut koirien väleihin sen kummemmin puuttua.


Terveystulokset:

Silmät: Pentuna/Aikuisena ok/-
Lonkat: B-B
Kyynärät: 0-0


Harrastukset

Danin kanssa on pienestä asti harrastettu säännöllisen epäsäännöllisesti tokoa ja pk-jälkeä. Niitä on tehty lähinnä koiran ja omistajan iloksi ilman sen suurempia tavoitteita. Lisäksi tämä pienehkö herrasmies on nuorempana käynyt muutamassa näyttelyssä sekä esimerkiksi paimenleirillä. Hakuakin kokeiltiin omalla paikkakunnalla niin kauan kuin ryhmä pysyi kasassa. Perheen miespuolisen edustajan kanssa Dani on myös tutustunut agilityn saloihin. Dani on ahneena koirana palkkautunut aina erittäin hyvin makupaloilla, mutta myös lelupalkkaa on käytetty paljon. Erityisen mukava palkka on tennispallo, mutta myös erilaiset vetolelut ovat kelvanneet. Dania ei ole koulutettu saalisvietillä eikä vetoleikkejä koskaan tullut "opetettua" kunnolla. Dani saattaakin vedettäessä helposti luovuttaa lelunsa.


Sukutaulu


KANS & AUS & FIN & EST & RUS MVA
Korella Voodoo Drummer "Vili"
AUS MVA
Crestvale Mr Pippin
AUS MVA
Maghera Pretender
AUS MVA
Palisander Rita

Korella Bewitched
AUS MVA
Checkmate Choco
Korella Casta Spell
FIN & RUS MVA
Pikkupaimenen Lady Thallium
"Daro"  
KANS & FIN & EST MVA, FIN AVA
Pikkupaimenen Salainen Ace
KANS & AUS & DK & FIN MVA
Minibah Showdown
AUS MVA
Wagaway Sally
KANS & FIN & EST MVA
Pikkupaimenen Cascade Kid
AUS MVA
Minibah Hot Lyric
KANS & AUS & FIN & DK & EST MVA
Borderfame Sheer Delight